fredag 15 mars 2013

SSJ juniorseglare 2012-2013

Anmälda SSJ juniorseglare seglingssommaren 2012 var 38 st. samt 8 st. ledare. Massor av glädje och sjömanskap har vi fått uppleva detta år.

Juniorerna började den 5 juni och slutade 28 augusti.12 st. juniorkvällar med ett ivrigt seglings intresserat gäng som vill hellre segla med våra 4 st. optimister, 2 st. zoomar och Joe 17 istället för att åka i gummibåt! Insikten efter sommaren är att vi behöver flera segelbåtar. I år delades "Juniorseglare-2012-medaljer" till alla juniorer, sponsrade av Finn Flyer. Palle Sundholm gav juniorerna en vandringspokal, pokalen delades ut till en junior; Zakarias Rastas, för juniorens positiva inställning till segling och sjömanskap.

Juniorerna fick i hemläxa under sommaren, att hoppa i med flytväst, kläder och skor. – Kläderna blev så tunga, sa juniorena. Det var meningen med övningen. En bra lärdom som även föräldrarna bör känna till! Sjömanskap och samarbete är något som vi ledare har lärt ut under våra juniorkvällar. Vi har seglat oberoende väder och vind, med olika segelbåtar. Tyvärr blev det ingen utfärd i år, men nästa år försöker vi ordna en utfärd till en holme, om utfärden mera information i nästa år.

Man kan följa med juniorerna på Facebook och på vår egen bloggsida http://ssjjuniorseglare.blogspot.fi/

Juniorerna börjar 4 juni 2013 klockan 18:00 vid juniorbryggan vid Ssj. Seglingssommaren 2013 kommer att pågå i samma seglingsanda, med utflykter och segling. Vi har fått flera intressanta segelbåtar bl.a. en ”Moth boat”, samt flera optimister som juniorerna får testsegla.

Tack till ledare, juniorer och föräldrar för ert engagemang, för att göra juniorerna till ett intressant seglingsteam!

Ordförande Johanna Johansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar